E-ITSPEA 1: Noppeid IT ajaloost

1) Intel 8086 mikroprotsessorikiip

Personaalarvutite tulevik muutus igaveseks Inteli toega IBM PC turuletoomisega. Inteli protsessor 8086 toimis revolutsioonilise platvormi keskprotsessorina, pannes aluse Intelile personaalarvutite arengu kaardistamiseks järgnevateks aastakümneteks. 

Intel tutvustas mikroprotsessorit 8086 1978. aastal. 8086 muutis mängu mitmel põhjusel: selle disain võimaldas palju paindlikumaid ja nõudlikumaid rakendusi kui tema eelkäijad, selle arhitektuur toimis mallina, millele tulevased kiibid sellest hetkest alates ehitati ja see oli Inteli esimene protsessor, mis sisaldas mikrokoodi.







[2]


2) Google glass

Google püüdis Glassi hüpet ja potentsiaali ära kasutada. Selle asemel, et reklaamida toodet kui prototüüptehnoloogiat tulevikust, nagu algselt ette nähtud, andsid hüppeid tekitav turunduskampaania ja Glassi kõrge kleebise hind sellele esmaklassilise toote võlu. Põhjused, miks Google Glassil edu ei õnnestunud, on järgmised:

  • Google Glassi turustati kui kõrge hinnaga luksuskaupa
  • Toode pälvis märkimisväärset kriitikat, muret selle hinna, ohutuse ja privaatsuse pärast.
  • Aku mis kestis ainult 4 tundi








[3]




3) Windows phone

2010. aastal lasi Microsoft välja oma Windows Phone'i operatsioonisüsteemi, lootes võtta vastu domineerivad mobiiliplatvormid Android ja iOS. Kuid pärast mõneaastast puudulikku müüki lõpetas Microsoft platvormi 2017. aastal.
Windows Phone'i ebaõnnestumine ei olnud tingitud ainult rakenduste puudumisest. See oli tegurite kombinatsioon, sealhulgas mängu hilinemine, nõrk turundus, riistvara mitmekesisuse puudumine, ebaühtlane kasutajakogemus ja arendajate toe puudumine.








[4]


Kasutatud allikad:

1. https://www.intel.com/content/www/us/en/history/virtual-vault/articles/the-8086-and-the-ibm-pc.html 

2. https://en.wikipedia.org/wiki/File:Intel_C8086.jpg

3. https://history-computer.com/the-real-reason-google-glass-failed-spectacularly/

4. https://dotneteers.net/the-demise-of-windows-phone-and-what-we-can-learn-from-it/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA 2: Kaks erinevat nähtust Interneti varasemast ajaloost

E-ITSPEA 6: WIPO intellektuaalomandimudeli komponendid