E-ITSPEA 3: Kahe traditsioonilise meedia kanali või väljaande analüüs

 1) Delfi

Delfi on silmapaistev näide uue meedia oskuslikust kasutamisest, kohanedes kiirete muutustega meedia maastikul.

Üks Eesti juhtivaid uudisteportaale, Delfi, on suurepäraselt ühendanud traditsioonilise ajakirjanduse uue meedia dünaamilise keskkonnaga. Nende veebilehel leiduvad mitte ainult uudised, vaid ka interaktiivsed elemendid, videod ja fotogaleriid, kõik kättesaadavad vaid mõne klõpsuga. 

Aktiivselt sotsiaalmeedias osalev Delfi jagab uudiseid kiiresti mitmel platvormil, et jõuda laiema publikuni. Lisaks on Delfi laiendanud oma veebipõhist kohalolekut, pakkudes sisukaid podcaste ja innovaatilist mobiilirakendust Delfi Tasku. Delfi on veenvalt tõestanud, et traditsiooniline meediakanal suudab edukalt kohaneda digitaalajastuga, pakkudes oma kasutajatele mitmekülgset kogemust. [1]









2) Lääne elu

 Lääne Elu on loonud ka veebilehe ja sotsiaalmeedia kontod, võib nende online-kohalolek olla lahjem võrreldes nende trükiversiooniga. 

Nende veebileht võib olla lihtsam ja vähem interaktiivne, pakkudes peamiselt lühikokkuvõtteid trükiväljaannetes ilmunud artiklitest või piiratud hulga sisuga. Samuti võib nende sotsiaalmeedia aktiivsus olla vähem väljendusrikas või piirduda peamiselt linkide jagamisega trükiväljaannetele, ilma suurema kaasatuse või unikaalse sisuta.

Sellised rinevused võivad tuleneda piiratud ressurssidest või ajakirjanike digitaalse pädevuse puudumisest, mis võib piirata nende võimet täielikult ära kasutada uue meedia potentsiaali. Seetõttu võib "Lääne Elu" näidata traditsioonilise meedia kanalina märksa tagasihoidlikumat esitlust võrreldes nende uute meediakanalitega. [2]






Kasutatud allikad:

1. https://online.le.ee/

2. https://delfimeedia.ee/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA 2: Kaks erinevat nähtust Interneti varasemast ajaloost

E-ITSPEA 1: Noppeid IT ajaloost

E-ITSPEA 6: WIPO intellektuaalomandimudeli komponendid