E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

[1]

Positiivne näide: Spotify'i veebileht

Selgus: Spotify veebileht pakub selget ja lihtsat kasutajaliidest, kus peamine eesmärk on kasutajatele muusika leidmine ja kuulamine. Menüüd ja navigatsioon on hästi struktureeritud, võimaldades kasutajatel kiiresti leida soovitud muusikat või funktsioone.

Efektiivsus: Veebilehel on võimalik kiiresti leida muusikat erinevate kriteeriumide järgi (artistid, žanrid, playlistid jne.) ning kasutajad saavad mugavalt luua ja jagada enda loodud esitusloendeid.

Atraktiivsus ja disain: Spotify veebileht on visuaalselt atraktiivne ning kasutab selget ja kaasaegset disaini, mis muudab selle meeldivaks ja kutsuvaks kasutada.


Negatiivne näide: Mõne valitsusasutuse veebileht

Selgus ja lihtsus: Mõned valitsusasutuste veebilehed võivad olla liiga keerulised ja ebaülevaatlikud. Informatsioon võib olla hajutatud erinevatele lehtedele või halvasti struktureeritud, mistõttu võib kasutajatel olla raske leida vajalikku teavet või teenust.

Efektiivsus: Mõnedel juhtudel võivad valitsusasutuste veebilehed olla aeglaselt laadivad või kasutada vananenud tehnoloogiat, mis mõjutab kasutajakogemust negatiivselt ja muudab lehe kasutamise ebaefektiivseks.

Atraktiivsus ja disain: Mõned valitsusasutuste veebilehed võivad olla visuaalselt ebaatraktiivsed ja kasutada vanamoelist või ebamugavat disaini, mis ei kutsu kasutajaid lehte külastama ega seal navigeerima.


Allikad:

1. https://www.orticaweb.it/wp-content/uploads/2020/02/Animals-and-spotify.png

2. https://medium.com/design-in-progress/usability-and-accessibility-spotify-3bdcda1f4945

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA 2: Kaks erinevat nähtust Interneti varasemast ajaloost

E-ITSPEA 1: Noppeid IT ajaloost

E-ITSPEA 6: WIPO intellektuaalomandimudeli komponendid