E-ITSPEA 5: Üks netikäsk mis on isegi aktuaalsem kui varem ja üks, mis on oma tähtsuse minetanud

Üks, mis on vähemalt sama tähtis kui 1990-ndatel - Ole inimene.

Arusaam inimlikkusest ja teiste austamisest on kriitilisem kui kunagi varem, kui suhtlus toimub peamiselt ekraani vahendusel. Mõistame sageli, et võrgus öeldud sõnad võivad olla haavavad või eksitavad, kuid kipume unustama, kui oluline on säilitada inimlikkus ja viisakus ka virtuaalmaailmas. Nii nagu tänaval ei ütleks me võõrale inimesele tema kohta solvavaid kommentaare, peaksime sama põhimõtet järgima ka veebikeskkonnas. Mida rohkem on internetikasutajaid, seda olulisem on jääda inimeseks ka virtuaalmaailmas.


Tähtsuse kaotanud - Aita piirata sõimusõdu

Kuigi konfliktid võrgus on endiselt olemas, on selle käsuga seotud probleemid aja jooksul vähemaks jäänud või leidnud uusi väljundeid sotsiaalmeedia arenguga. Sõimusõjad võivad ikka veel tekkida, kuid tänapäeval võivad need olla rohkem seotud väljendusvabaduse piiridega ja käitumiskultuuri probleemidega, mis on laiemad kui lihtsalt flame wars konkreetsetes aruteludes või uudisgruppides.


Allikad:

https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2019/04/16/11/human-skeleton-1517257035kd4.jpg?width=1200&height=1200&fit=crop 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA 2: Kaks erinevat nähtust Interneti varasemast ajaloost

E-ITSPEA 1: Noppeid IT ajaloost

E-ITSPEA 6: WIPO intellektuaalomandimudeli komponendid